Jazzové lázně jsou v plném proudu! V úterý se představí jeden z nejlepších českých hráčů na Hammondovy varhany

Kolonádou zní jazz! Další ročník jazzového festivalu v Mariánských Lázních potrvá až do pátku 1. července. Hlavní program festivalu je již tradičně složen z odpoledních koncertů, které začínají v 15 hodin na lázeňské kolonádě.

Na úterý 28.června je připravena lahůdka pro milovníky písní Raye Charlese, Eddieho Vinsona či Bogaloo Joe Jonese. Své umění ukáže jeden z nejlepších českých hráčů na Hammondovy varhany Jakub Zomer se svým triem.

Středa 29.června bude patřit stálicím festivalu, kapele Jazz Cakes v čele se zpěvačkou Lucií Víškovou, která se zaměřuje jak na jazzové standardy, tak populární hity v novém jazzovém hávu.

Lucie Víšková

Ve čtvrtek 30.června   přijede zpěvák a bluesový písničkář Gerald Clark až z jihoafrického Johannesburgu. Na svých koncertech oslovuje fanoušky blues, rocku nebo jazzu a je jedním z předních představitelů jihoafrické bluesové scény. Na svém kontě má již sedm alb a jeho album s názvem Black Water získalo velký mezinárodní ohlas a videoklip ke stejnojmenné písni byl nominován na evropskou cenu MTV.

V pátek 1.července festival uzavře talentovaná zpěvačka Petra Brabencová za doprovodu těch nejlepších muzikantů nově nastupující české jazzové generace.