Ve srovnávacím výzkumu Místo pro život se Karlovarský kraj umístil na třetím místě

Ve srovnávacím výzkumu společnosti communa Místo pro život 2022 se Karlovarský kraj umístil na třetím místě. Vítězem se stalo Hlavní město Praha. Druhou příčku obsadil Jihočeský kraj.

Foto: Pixabay

„Karlovarský kraj jako 3. nejlepší místo pro život mezi kraji v ČR, to potěší. I když takových průzkumů je řada, pozice našeho regionu v letošním ročníku srovnávání společnosti Communa je pro nás dobrý signál,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Vítězem se stalo Hlavní město Praha, které má nejvyšší průměrné mzdy, nejnižší nezaměstnanost, nejvyšší počet vysokých škol, ale také lékařů a zubařů a rovněž například nejvyšší průměrnou naději na dožití u mužů. Druhou příčku obsadil Jihočeský kraj s nízkou nehodovostí, vysokým množstvím recyklovaného odpadu v přepočtu na obyvatele nebo třeba vysokým podílem dokončených bytů. Bronz bere Karlovarský kraj s nejvyšším podílem plochy přírodních biotopů, nejnižší produkcí komunálního odpadu, nejnižším rozdílem ve výši platů u mužů a žen nebo například nejnižším podílem dětí nepřijatých do mateřských škol.

Více zde: