Hudební pavilon u Lesního pramene by se mohl stát dalším kulturním centrem města

Hudební pavilon u Lesního pramene by se mohl stát dalším kulturním centrem Mariánských Lázní. O tom jednali představitelé města na úterním (21.6.) jednání zastupitelstva. Pavilon je oblíbeným místem nejen pro pořádání koncertů, ale konají se zde také literární akce a různá tematická setkání.

„Obdrželi jsme nabídku prodeje hudebního pavilonu u Lesního pramene od zástupců stávajících majitelů,“ uvedl mariánskolázeňský starosta Martin Kalina. „Z původní nabídky 5 milionu korun jsem po řadě jednání dokázal cenu stlačit na 3 miliony korun (odhadní cena je 4,3 miliony korun). S tímto výsledkem jsem byl spokojen a nechal tedy připravit tisk na jednání zastupitelstva,“ sdělil starosta s tím, že možných využití je více, ale jako nejsmysluplnější se nám jeví sezónní kavárna v kombinaci s pořádáním řady kulturních akcí.

Diskuse byla bouřlivá, nicméně na jejím konci většinovým rozhodnutím zastupitelstvo potvrdilo, že město tento objekt koupí. „Je to součástí vize do budoucnosti,ale i o té vzdálenější je třeba uvažovat. Dlouhodobě je totiž v plánu to, že se okolí lesního pramene stane druhým kulturním centrem ve městě. Tímto rozhodnutím si město zajistilo, že bude amfiteátr v jeho vlastnictví,“ doplnil.