Řidiči bourali při parkování i boji s hmyzem. Nehodu měla i řidička s drogami v krvi

K několika nehodám vyjížděli policisté v uplynulých dnech. V Aši boural senior při parkování. Způsobil škodu bezmála 200 tisíc. U Stříbrné na Sokolovsku bojoval řidič s hmyzem, který mu vlétl do auta.  Skončilo o nehodou a škodou téměř 110 tisíc korun. To u Františkových Lázní bourala čtyřiačtyřicetiletá žena, která zřejmě nezvládla řízení a vyjela z silnice. Neměla řidičák ani občanku. Auto, se kterým jela, nemělo technickou. Test na přítomnost omamných látek vyšel u ženy s pozitivním výsledkem.

Foto: Policie ČR

Při parkování poničil tři vozidla

Ke kuriózní dopravní nehodě došlo v úterý 14. června letošního roku v Aši. „Osmašedesátiletý řidič osobního automobilu značky Dacia měl být při parkování oslněn sluncem. Následně zřejmě při parkování neodhadl vzdálenost od podélně zaparkovaného automobilu značky Peugeot, do jehož zadní části narazil přední částí svého vozidla. Poté měl ještě narazit do zaparkovaného vozidla značky Fiat,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že po těchto manévrech měl ještě poničit zaparkovaný osobní automobil značky Hyundai, do kterého taktéž narazil.

Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Škoda na poničených vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku téměř 200 tisíc korun.

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro osmašedesátiletého řidiče.

 „Boj“ s létajícím hmyzem skončil nárazem do sloupu

K další poměrně kuriózní nehodě došlo v úterý 14. června letošního roku na Stříbrné na Sokolovsku. „Devatenáctiletý řidič osobního automobilu značky Renault se plně nevěnoval řízení vozidla, jelikož měl během jízdy vyhánět z kabiny automobilu obtěžující létající hmyz. Během tohoto „boje“ s hmyzem měl ovšem s vozidlem vyjet ze silnice, najet na travnatou plochu a následně přední částí automobilu narazit do sloupu veřejného osvětlení, který vyvrátil a zlomil,“ sdělil mluvčí.

Škoda na poničeném vozidle a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 110 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: Policie ČR

 S vozidlem skončila v náletových křovinách

V polovině května letošního roku měla čtyřiačtyřicetiletá žena z Kynšperku nad Ohří řídit osobní automobil značky Renault. Podle Jakuba Kopřivy krátce před jedenáctou hodinnou dopolední na pozemní komunikaci I/21 poblíž Františkových Lázních zřejmě nezvládla řízení a najela s vozidlem na nezpevněnou krajnici. Následně měla s automobilem vyjet ze silnice a narazit do náletových křovin.

Po příjezdu policejní hlídky se řidička podrobila orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amphetanim/metamphetamin.

„Po dopravní nehodě čtyřiačtyřicetiletá žena policistům nepředložila žádný doklad totožnosti, řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla. Lustrací navíc policisté zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu, doplnil mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo naštěstí jen k lehkému zranění čtyřiačtyřicetileté řidičky, která byla převezena do nemocnice na ošetření.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.