V Chebu se v pátek otevřou brány některých kostelů

Mimo celorepublikový termín se v Chebu uskuteční Noc kostelů. Chrámy se otevřou v pátek 27. května od 19 hodin. Zpřístupněn bude kostel Zvěstování panny Marie a kostel svaté Kláry. Vstup zdarma. Akci pořádá Kulturní centrum Svoboda.

Ticho léčí, ale hudba také, a co teprve pohyb nebo láskyplné myšlenky? Přijďte na chvíli pobýt do chrámu Františkánského kláštera. Nasajte jeho noční atmosféru. Budete se moci projít křížovou chodbou, rajskou zahradu, knihovnou i tajným zákoutím. Prohlídku zpestří svým vystoupením herci, zpěváci, muzikanti a tanečníci.

Kapacita jedné prohlídky je 35 osob. Zájemci v den akce od 19 hodin na místě dostanou lísteček s pořadovým číslem a časem prohlídky. Zastavit se v tento den můžete také v kostele svaté Kláry a to od 19 do 23 hodin. Kostel svaté Kláry postavil pro klarisky v Chebu architekt Kryštof Dientzenhofer mezi léty 1708–1711. Je považován na součást České radikálně barokní skupiny. Dnes kostel slouží jako výstavní prostor. Chráněný je jako kulturní památka.

Zdroj: Kulturní centrum Svoboda