Po dvou letech opět duněla Národní třída silnými motory strojů Goldwing

Po dvou letech opět duněla Národní třída silnými motory strojů Honda – Goldwing.  Akci, která se konala v rámci Spa Triangle Treffen – Resort Stein, si nenechali ujít nejen skalní fanoušci motorek. Při své spanilé jízdě Chebskem si zde dala dostaveníčko sedmdesátka motoristů na bezmála pěti desítkách silných strojů Goldwing.

Více fotografií z akce zde

Letos se uskutečnil již 19. ročník srazu motocyklů značky Honda – Goldwing, GoldWing  Spa Triangle Treffen – Resort Stein. „Z původní akce několika přátel na začátku sezóny pod názvem První tankování se stalo setkání mezinárodního významu,“ uvedl organizátor akce Martin Záboj. „V letošním roce se zúčastnili GoldWing Bikers z Německa, Polska, USA a samozřejmě i čeští, kteří však byli v menšině GoldWingers. Důvod setkání je zcela prozaický – lidé, kteří se po celý rok potkávají na silnicích celé Evropy i USA a stali se z nich postupem let osobní přátelé, se chtějí setkat koncentrovaně, společně, povykládat si, předat si zkušenosti, doporučit si navzájem nově objevené zážitkové trasy, nechat požehnat sobě i svým strojům a navzájem si popřát hodně krásných kilometrů i mil,“ sdělil s tím, že sraz je pořádán hlavně pro motocykly GoldWind. Je však veden jako OPEN, takže se mohou zúčastnit motorkáři na libovolném stoji, protože stejně každý motorkář jednou skončí u GoldWingu. Na to stačí velmi jednoduchý vkus. Spokojit se pouze s tím nejlepším.

Více fotografií z akce zde

Motocykly Honda GoldWing jsou velké silniční koráby s vynikajícími jízdními vlastnostmi, více než 400kg vážící stroje, určené pro velké cestování. Mají 6 válcové motory o objemu 1 833 ccm, resp. 112 cu in., a není nijak velký problém ujet i v evropských podmínkách 1 000 km za den a to i s přívěsným vozíkem, se kterým mnozí své GoldWingy spojují do soupravy.

Více fotografií z akce zde

Za úspěch akce přináleží poděkováni městu Františkovy Lázně, městu Boží Dar, Římskokatolické farnosti Cheb a vedení a personálu Hotelu Stein i skvělé kuchyni, což zásadní měrou přispělo k absolutní spokojenosti všech účastníků!

Více fotografií z akce zde