Svou matku okradl přibližně o 220 tisíc. Když z bytu odcházel, zamykal jí, aby nemohla ven

Svérázně si vyložil péči o svou matku muž z Horního Slavkova. Z jejího účtu vybíral pro sebe. Škoda, kterou jí měl způsobit, se vyšplhala až k částce 220 tisíc korun. To však nebylo vše. Když z bytu odcházel, matku zamykal, aby nemohla ven. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Horního Slavkova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a omezování osobní svobody.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl obviněný muž mít od poloviny září roku 2019 do června roku následujícího dispoziční právo k bankovnímu účtu své šestašedesátileté matky, o kterou pečoval z důvodu jejího zdravotního stavu. „Zároveň měl mít k dispozici také její platební karty. A právě pomocí platebních karet měl bez souhlasu šestašedesátileté ženy provést zhruba na dvě desítky neoprávněných výběrů z bankomatů. Kromě toho měl v jednom případě platební kartou, opět bez souhlasu matky, zaplatit zboží, které si pro sebe objednal. Z bankovního účtu šestašedesátileté ženy měl navíc v dubnu a květnu roku 2021 provést neoprávněně tři převody finančních prostředků. Peníze si měl poslat na svůj bankovní účet,“ informoval.

Tímto svým jednáním měl své matce způsobit škodu přibližně 220 tisíc korun.

„Od začátku dubna do konce května loňského roku měl bydlet se svou matkou ve společné domácnosti. Když muž bytovou jednotku opustil, tak v ní měl svou matku uzamknout a zamezovat jí tak chodit ven. Zároveň jí měl vzít její klíče od bytu,“ sdělil mluvčí s tím, že fyzicky měl bránit své matce z bytu odejít i v případě, kdy si přivolala vozidlo sloužící k přepravě osob do zdravotnického zařízení.