Řidič od nehody odešel. V krvi měl 2,28 promile a měl zákaz řízení

Řidič od nehody odešel. V krvi měl 2,28 promile, měl zákaz řízení, auto nemělo technickou ani pojistku. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

„V sobotu 19. března letošního roku měl jednatřicetiletý muž řídit v nočních hodinách osobní automobil značky Škoda. Krátce před druhou hodinou v Mariánských Lázních zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a přejel do protisměru. Poté měl vyjet na chodník, následně prorazit dřevěné oplocení a s automobilem zůstat stát v prostoru zahrady rodinného domu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že přitom měl ještě poničit sloup veřejného osvětlení.

Foto: Policie ČR

Po chvíli měl jednatřicetiletý řidič i jeho třicetiletá spolujezdkyně z místa odejít, aniž by splnili povinnosti účastníka po dopravní nehodě.

Dvojici ovšem policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně po několika minutách vypátrali. „Jednatřicetiletý řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,28 promile. Testu na přítomnost omamných a psychotropních látek se řidič, stejně jako odběru biologického materiálu při vyšetření v nemocnici, odmítl podrobit. Třicetiletá spolujezdkyně se taktéž podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,46 promile,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při následné lustraci policisté zjistili, že jednatřicetiletý řidič má do července letošního roku platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Automobil značky Škoda navíc neměl platnou technickou kontrolu ani sjednané zákonné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.

Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.