Ve finále Chebské ligy zvítězil po deseti letech Luboš Černý

Již 49. ročník Chebské ligy ve stolním hokeji zná svého vítěze. Po deseti letech se jím stal Luboš Černý. Ve finále porazil po tuhém boji Jiřího Kropáčka 4:3 na zápasy. Tito dva se ve finále potkali po 22 letech. I tentokrát zvítězil ten zkušenější a zajistil si kromě mistrovského titulu i cenu pro nejlepšího veterána. Na trůnu vystřídal dlouhodobě nejlepšího hráče chebského klubu Miloslava Kubicu, který po prohře v semifinále nezískal žádný z cenných kovů. V boji o třetí místo ho předčil Václav Macek 3:1 na zápasy.

Foto: Archiv organizátorů – vítěz play off Luboš Černý

 Pořadí na prvních čtyřech místech bylo o to překvapivější, že Macek a Kropáček skončili po základní části na 11., resp. na 12. místě a účast v play-off museli vybojovat v až v baráži. Ve skupině o 5.-8. místo kraloval Petr Holub, pro kterého to byl nejlepší výsledek v jeho dosavadní kariéře. Další pořadí: 6. R. Hejda, 7. S. Srba, 8. Jiří Vácha. 9. J. Ouřada, 10. D. Hrachovec, 11. J. Kopecký, 12. M. Mašika.

Foto: Archiv organizátorů – medailisté Jiří Kropáček (2.), Luboš Černý (1.), Václav Macek (3.)

Nejlepším juniorem se stal Lukáš Holub. Druhý skončil Antonín Ouřada. Nutno říci, že tito hráči jsou velkou nadějí chebského klubu. Nejlepší ženou byla Miroslava Horáková.

Foto: Archiv organizátorů – momentky z finálového turnaje

Stolní hokej se řadí k velmi oblíbeným sportům na Chebsku. V minulém roce se do soutěže Chebská liga zapojilo bezmála 50 hráčů. Klub provozuje kroužek pro mládež a vyjíždí na soutěže Českého poháru. Jeden je pořádán i v Chebu. Účastníme se také Mistrovství republiky. Kromě samotného hraní jsou pořádány např. turistické a akce, do kterých se zapojují i nečlenové klubu.

Foto: Archiv organizátorů – momentky z finálového turnaje

Na Mistrovství republiky 2021 v Pelhřimově dosáhli hráči SHC Cheb historického úspěchu. V soutěži družstev obsadili 5. místo. Jednalo se o nejlepší umístění v historii klubu. Miroslava Horáková získala v kategorii žen bronzovou medaili, Dan Hrachovec ve veteránech a Josef Gruncl v superveteránech shodně 4. místo, Jiří Vácha byl v jednotlivcích sedmý. 

SHC Cheb působí v klubovně v budově Palackého 8 v Chebu, který získal do pronájmu od DDM Cheb (p. Ing. Miloslav Šverdík). Zde probíhá každé úterý od 16:00 kroužek stiga hokeje.  Více se dozvíte na www.shccheb.cz. Příští ročník Chebské ligy bude jubilejní, padesátý

J. Kropáček