Sprejeři způsobili škodu bezmála 30 tisíc

Jména hloupých, na všech sloupích, tohle úsloví by mohlo platit na dva výtečníky, kteří v Habartově posprejovali několik budov. Svým jednáním měla dvojice způsobit škodu téměř 30 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na jeden rok.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 20 a 24 let, které obvinili ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

„V první polovině října loňského roku se měla dvojice vydat do ulic Habartova,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Nejdříve měli krátce po poledni posprejovat fasádu místního obchodu, na které vytvořili černým sprejem několik nápisů. Posprejovat měli nakonec i schody vedoucí do objektu. To ale nebylo z jejich strany vše, protože o pár desítek minut později měli posprejovat další budovu ve městě. Na tu měli opět sprejem černé, ale tentokrát i stříbrné barvy, vyhotovit několik nápisů různé velikosti, doplnil mluvčí s tím, že posprejovat měli zároveň i zámkovou dlažbu před budovou a poté z místa odejít.