Hlasování je skončeno. Lidé rozhodli o letošním repertoáru zpívající fontány

Hlasování je skončeno. Během února probíhalo hlasování, kterým mohl každý ovlivnit repertoár zpívající fontány na hlavní kolonádě v Mariánských Lázních. Zapojilo se celkem 866 respondentů. Letos se fontána rozezpívá 30. dubna.

„Bylo to těsné a hlavně o poslední 7. místo se strhl velký boj,“ uvedl mariánskolázeňský starosta Martin Kalina. Nakonec při započtení všech kladných i záporných bodů v boji o zařazení těsně porazila Vzpomínka na Mariánské Lázně hudbu z Titanicu. Hapkova Hudba pro fontánu měla své místo jisté. Kromě ní se tedy letos můžete těšit na následující skladby -Tenkrát na západě, Dobytí ráje 1492, Být stále mlád a srdce nehasnou od Karla Gotta,  5.C moll Osudovou,  Nabucco – chorus of the hebrew od Giuseppe Verdiho, slaves Vivo per lei,  Romanza a chybět by neměla ani Vzpomínka na Mariánské Lázně,“ doplnil.

Autor oblíbené úvodní skladby pro Zpívající fontánu – Petr Hapka († 25. 11.), má již několik let bronzovou bustu v Mariánských Lázních. Oblíbený skladatel po sobě zanechal v Mariánských Lázních nesmazatelnou stopu. Byl to totiž právě on, kdo složil první píseň pro Zpívající fontánu, která nese výstižný název Hudba pro fontánu. Poprvé zazněla při slavnostním zahájení provozu Zpívající fontány, a to 30. dubna 1986. Sám autor se tehdy této slavnosti také zúčastnil.