Prodával pozemek, který mu nepatřil

Sliby chyby, to přesně sedí na dvaačtyřicetiletého muže. Svému známému sliboval, že zřídí elektrickou přípojku i prodej pozemku. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, se vyšplhala k částce přibližně 200 tisíc korun.

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy mělo vše začít ve druhé polovině minulého roku, kdy se měl obviněný muž domluvit s šestašedesátiletým mužem z Kynšperku nad Ohří na tom, že mu zprostředkuje zřízení elektrické přípojky na několika jeho pozemcích. V listopadu měl šestašedesátiletý muž předat obviněnému domluvené finanční prostředky za zprostředkování zřízení elektrické přípojky, ovšem do současné doby k realizaci nedošlo.

Následně mu měl obviněný muž zprostředkovat i koupi pozemku, který se nacházel v blízkosti pozemků, které vlastnil šestašedesátiletý muž. „Od počátku měl ovšem dvaačtyřicetiletý muž jednat s vědomím, že pozemek je v majetku jedné menší obce na Chebsku, není možné ho odkoupit a z šestašedesátiletého muže tak chtěl pouze vylákat finanční prostředky. A to se mu nakonec také podařilo. V první polovině ledna letošního roku měl totiž šestašedesátiletý muž převést ze svého bankovního účtu finanční prostředky jako zálohu na koupi domluveného pozemku,“ uvedl mluvčí s tím, že na konci února mělo dojít k podpisu smlouvy a doplacení zbylé části peněz, k tomu ovšem již nedošlo.

 Šestašedesátiletému muži tedy nebyla zřízena elektrická přípojka a ani mu nebyla zprostředkována koupě pozemku, neboť ten nebyl k prodeji určen. Obviněný muž mu tímto podvodným jednáním měl způsobit škodu přibližně 200 tisíc korun.

 V případě prokázání viny hrozí dvaačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let.