V zákazu řízení, bez svolení majitele a pod vlivem drog sedl na motorku

V zákazu řízení, bez svolení majitele a pod vlivem drog sedl na motorku. Když ho chtěli policisté zastavit, začal ujíždět. Krátká honička skončila nehodou čtyřicetiletého motocyklisty. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který ho akceptoval a soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci.

„Ten měl v pátek 25. února krátce před devátou hodinnou ranní v Aši řídit motocykl,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Toho si všimli policisté z obvodního oddělení v Aši a rozhodli se muže předepsaným způsobem zastavit. Muž na výzvy policistů nereagoval a měl začít ujíždět. Po krátké honičce měl muž s motocyklem v nízké rychlosti havarovat. Policisté muže na místě zadrželi, provedli následnou kontrolu řidiče a nestačili se divit. Zjistili totiž, že motocykl měl řídit bez svolení oprávněného vlastníka. Dále policisté lustrací zjistili, že má muž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2023,“ uvedl.

Následně se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. „Z tohoto důvodu byla čtyřicetiletému řidiči zakázána další jízda. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnil mluvčí.