Potravinová banka Karlovarského kraje aktualizovala místa pořádání sbírek

Aktualizováno: Seznam sběrných míst kde pořádá Potravinová banka sbírku pomoci pro ženy a děti, které prchají před válkou, se rozrostl o města Sokolov, Chodov, Karlovy Vary a Ostrov. Kdo by se chtěl zapojit, může darované jídlo nebo drogerii přivézt také do skladu v Sokolově na adrese K. H. Borovského 1783 (výměníková stanice nad prodejnou Lidl). Příjem je od pondělí do pátku od 10 do 15 hodin.

Foto: Archiv Potravinové banky Karlovarského kraje

  •  V Ostrově mohou lidé nosit dary do charitního šatníku OBLASTNÍ CHARITY OSTROV na adrese Lidická 1036 v pondělí, ve středu a v pátek od 15 do 17 hodin.
  •  Dalším sběrným místem je Dobročinný obchod Armády spásy v Chodově  v Revoluční ulici 1193. Tady pomoc přijímají každý všední den od 11 do 17 hodin.
  •  Dary je možné nosit také do Centra sociálních služeb Armády spásy v Karlových Varech v Nákladní ulici 205. Zde funguje stálá služba. Vhodné je, aby krabice s dary byly popsány slovem UKRAJINA. Je to kvůli dalšímu třídění.

Foto: Archiv Potravinové banky Karlovarského kraje

„Aktuálně nejvíce potřebujeme: ovocné přesnídávky, dětské kaše, příkrmy, kojeneckou vodu, sirupy, polévky pro děti (NE kořeněné), piškoty, sušenky, džusíky a mlíčka pro děti, pleny, vlhčené ubrousky, dětská mýdla, šampony, pudry, olejíčky, hygienické vložky a základní drogerii,“ informoval ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. „Zároveň prosíme organizátory potravinových sbírek na území Karlovarského kraje, které jsou určené na pomoc válečným uprchlíkům z Ukrajiny, aby nás kontaktovali. Můžeme zajistit svoz darovaných potravin a drogerie, a tuto pomoc pak dále distribuovat přes naše partnerské organizace rodinám z Ukrajiny, které do našeho regionu přicházejí,“ doplnil.