Z kanceláře i pokoje penzionu sebral, co mohl

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Ten měl ve druhé polovině ledna letošního roku v Aši krátce před jednou hodinou ranní vniknout do pokoje jednoho z penzionů. Po prohledání pokoje měl odcizit pánskou bundu, ve které se měla dále nacházet peněženka s finanční hotovostí a doklady poškozeného dvaašedesátiletého cizince nebo například klíč od vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Pešková s tím, že následně muž z pokoje utekl před penzion, kde měl obsah bundy nechat na kapotě vozidla a vzít si pouze finanční hotovost.

V dalším případě měl obviněný muž v první polovině února letošního roku vniknout opět v Aši do jednoho z domů. „Poté měl z kanceláří firmy odcizit tiskárnu, notebook nebo model závodní formule na dálkové ovládání,“ doplnila mluvčí.

Tímto svým jednáním způsobil škodu přibližně 14 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl již za krádež v minulosti pravomocně odsouzen.