Policejní pes šel neomylně po stopě dealera drog

Policejní pes Taron šel neomylně po stopě dealera drog. Dvaačtyřicetiletému muži, který utíkal před policisty, nepomohlo ani to, že se běžel schovat do nejvyšších pater budovy, ve které bydlel. Vyčenichat muže ukrytého na půdě, to byla pro Tarona hračka. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Od první poloviny září do první poloviny prosince loňského roku měl obviněný muž na Sokolovsku prodávat pervitin, a to třem mužům ve věku 19, 21 a 47 let,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Na dvaačtyřicetiletého muže byl vydán předběžný souhlas se zadržením Okresním státním zastupitelstvím v Sokolově. „V pondělí 21. února 2022 krátce před půlnocí prováděla hlídka policie z Obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří šetření v místě současného bydliště obviněného muže. Když muž policisty spatřil, měl se dát okamžitě na útěk,“ informoval mluvčí s tím, že bylo policisty použito několik zákonných výzev, na které muž nereagoval a měl pokračovat v útěku do vyšších pater budovy. Na místo dorazil také policejní psovod se svým čtyřnohým parťákem Taronem, který muže po několika málo minutách našel ukrytého mezi starým nábytkem v půdních prostorech domu. „Muž se ani tak nechtěl vzdát a měl vylézt střešním oknem na střechu. Policisty byl vyzván, ať sleze zpět, což také po chvíli učinil a byl na místě zadržen. Následně byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ upřesnil Jan Bílek.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let.