Pod vlivem alkoholu a drog naboural. Auto bylo bez značek, řidič měl zákaz řízení a nevlastnil řidičák

S alkoholem a drogami v krvi sedl za volant, nemohlo to skončit jinak než nehodou. Auto bylo bez značek, řidič měl zákaz řízení a nevlastnil řidičák. Za to třiatřicetiletému muži z Karlových Varů policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 60 tisíc korun.

Foto: Policie ČR
 
Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl muž v pátek 4. února letošního roku řídit v nočních hodinách osobní automobil. V Karlových Varech měl s vozidlem přejet do protisměru a následně narazit do stromu.

Foto: Policie ČR

„Po příjezdu policisté zjistili, že na automobilu nejsou umístěny registrační značky. Lustrací následně zjistili, že třiatřicetiletý řidič navíc není vlastníkem řidičského oprávnění a má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce tohoto roku. Poté se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,21 promile,“ uvedl mluvčí s tím, že následně se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel taktéž s pozitivním výsledkem, a to na látku amfetamin.

Foto: Policie ČR
 
Z těchto důvodů byla muži zakázána další jízda a byl převezen k lékařskému ošetření spojeného s odběrem biologického materiálu.
 
Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.