Na hradě Seeberg  chystají  pro návštěvníky řadu novinek

Na hradě Seeberg  chystají  pro návštěvníky řadu novinek. „Interaktivní brožurka „Seeberský průvodce Váš Jiří Wolf z Brandtu“ zajistí, že prohlídka hradu už nikdy nebude nuda. Nové hrací prvky rozmístěné po areálu hradu pak ocení návštěvníci všech věkových kategorií. Pro nejzvídavější návštěvníky jsou určeny komentované prohlídky. Průvodci při nich poutavě vypráví nejen bohatou historii hradu Seeberg.

„Pro letošní sezónu jsou  komentované prohlídky pro veřejnost nově zařazeny do stálé nabídky i ve všední dny. Od 18. června do 18. září každý všední den je začátek prohlídky v 14:00, o víkendech a svátcích pak v 11:00 a v 14:00. Chybět nebudou ani oblíbené akce věnované rozličným tématům. 10. dubna to bude Květná neděle na hradě Seeberg, 22. října Svatohubertská slavnost a 10. prosince Seeberský advent“, informovala Petra Polívková z Městského muzea Františkovy Lázně.

„V nabídce budou i žádané tematické noční prohlídky“, uvedla kastelánka hradu Seeberg Hana Cestrová. „Po loňské gotice se budou letos zabývat obdobím renesance. Ti, kteří navštívili noční prohlídky v uplynulých letech, budou vědět, že je čeká nejen historie hradu a Chebska v tomto období, ale také připomenutí možná už zapomenutých znalostí z dějepisu o renesanci v Evropě – architektuře, výtvarném umění, hudbě, odívání a také stravování a stolování., upřesnila“