S alkoholem v krvi sedl za volat. V cestě mu si stála lampa i zábradlí

Nehodou skončila jízda osmadvacetiletého muže z Chebu nočním Sokolovem. Napřed naboural do obrubníku, pak do zábradlí a nakonec do lampy. Není divu, policistům nadýchal 1,76 promile. Kromě všech problémů, které i svou jízdou způsobil, mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky muži z Chebu.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl muž na konci minulého roku řídit v pozdních nočních hodinách osobní automobil značky Audi. Před kruhovým objezdem v Sokolově zřejmě nezvládl řízení a s vozidlem narazil nejdříve do betonového obrubníku, poté kovového zábradlí a nakonec do sloupu veřejného osvětlení. Po příjezdu policejní hlídky se osmadvacetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,76 promile.

 „Z tohoto důvodu byla muži zakázána další jízda, byl mu zadržen řidičský průkaz a byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ uvedl mluvčí s tím, že škoda na poničeném obrubníku, kovovém zábradlí, sloupu veřejného osvětlení a vozidle byla předběžně odhadnuta na částku téměř 100 tisíc korun.

 Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.