Než od nehody odjela, nechala za stěračem číslo. Telefon však nezvedala

Pravděpodobně se plně nevěnovala řízení a nabourala. Než z místa nehody devětapadesátiletá žena odjela, nechala na nabouraném autě za stěračem lístek s telefonním číslem. Potíž byla v tom, že pak už telefon nezvedala. Věděla proč, až do dubna měla zákaz řízení. Teď řidičce hrozí v případě odsouzení až dva roky ve vězení.

Karlovarští dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání devětapadesátileté ženě z Ostrova.

„Podezřelá žena měla ve druhé polovině prosince loňského roku kolem páté hodiny odpolední řídit v Ostrově osobní automobil značky Škoda,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Pří jízdě se žena zřejmě plně nevěnovala řízení a narazila do zaparkovaného vozidla značky Škoda. Podezřelá žena na místě nehody zanechala své telefonní číslo s příslibem, že dopravní nehodu vyřeší sepsáním záznamu o dopravní nehodě. Následně měla odjet,“ doplnil s tím, že poškozená šestačtyřicetiletá žena se měla několikrát pokusit telefonicky s devětapadesátiletou ženou spojit, ovšem ta na volání nereagovala a proto šestačtyřicetiletá žena oznámila dopravní nehodu na policii.

Dopravní policisté se dopravní nehodou začali okamžitě zabývat a následně zjistili totožnost řidičky, která od dopravní nehody odjela. „Následnou lustrací navíc zjistili, že má Okresním soudem Karlovy Vary vysloven platný zákaz řízení spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, a to do dubna letošního roku,“ upřesnil mluvčí.

Tímto svým jednáním měla způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun.