Žena, kterou druh zmlátil, skončila na operačním sále. Muž už sedí ve vazbě

Žena, kterou druh zmlátil, skončila na operačním sále. Muž už sedí ve vazbě. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze zločinu těžké ublížení na zdraví a z přečinu nebezpečného vyhrožování.

„Tohoto jed,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Pešková. Zde měl mít v bytě slovní rozepři se svou osmatřicetiletou družkou, při které jí měl fyzicky napadnout. „Nejprve jí měl udeřit rukou do oblasti hlavy a poté opakovaně násadou od hrabla také do celého těla. Při útocích měl na svou družku dokonce křičet, že jí zabije. Osmatřicetiletá žena svému druhovi řekla, ať toho nechá. Poté měl šestatřicetiletý muž s napadáním přestat,“ informovala.

Po pár dnech se zdravotní stav napadené ženy zhoršil, proto byla přivolanou Zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice, kde se musela okamžitě podrobit operačnímu zákroku. Zranění osmatřicetileté ženy si vyžádalo několikadenní hospitalizaci.

„Policisté se ihned po oznámení začali případem zabývat a šestatřicetiletého muže zadrželi v místě bydliště. Následně byl policejní hlídkou převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Po provedených úkonech byl obviněný muž převezen policisty rovnou do věznice do výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost,“ doplnila mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.