Spor o opravu kola skončil tříměsíční hospitalizací seniora

Spor o opravu kola skončil tříměsíční hospitalizací seniora. Majitel prodejny a servisu jízdních kol z jednoho měst na Sokolovsku do osmdesátiletého muže strčil tak, že upadl na chodník. V případě prokázání viny hrozí sedmapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmapadesátiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.

„Obviněný muž měl mít na konci května minulého roku jako majitel prodejny v jednom z měst na Sokolovsku spor s osmdesátiletým mužem, který přišel reklamovat opravené zadní kolo. Po krátké debatě mělo mezi muži dojít ke slovní rozepři,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že následně měl sedmapadesátiletý muž přistoupit k seniorovi, otočit ho směrem ke dveřím a požadovat po něm, aby prodejnu opustil. Po chvíli měl muže ke dveřím dotlačit a poté do něj měl zezadu prudce strčit. Senior měl ztratit rovnováhu a upadnout na chodník před prodejnou.

„Tímto svým útokem měl obviněný muž způsobit seniorovi vážná zranění, která si vyžádala více jak tříměsíční hospitalizaci v nemocnici a také několik operačních zákroků s následnou intenzivní rehabilitací,“ doplnil mluvčí.