Za napadení a loupež hrozí muži desetileté vězení

Muži ze Sokolovska hrozí za napadení a loupež až desetileté vězení. V prosinci minulého roku měl napadnout chodce, po kterém požadoval vydání jeho věcí. Také mu měl způsobit bodnořezné zranění  Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Obviněný muž měl ve druhé polovině prosince minulého roku těsně před půlnocí v podchodu panelového domu v Chebu fyzicky napadnout procházejícího devětadvacetiletého muže,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Toho měl udeřit pěstí do obličeje a následně po něm vyžadovat vydání několika věcí. Po chvíli měl obviněný začít devětadvacetiletému muži vulgárně nadávat, vyhrožovat mu a nakonec mu měl způsobit bodnořezné poranění v oblasti zad. Následně měl zraněný muž dojít do nedalekého bytu svého známého, který telefonicky vše oznámil na policii,“ uvedl mluvčí s tím, že poté byl zraněný devětadvacetiletý muž převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

 Po příjezdu se policejní hlídka vydala směrem, kterým měl šestačtyřicetiletý muž po útoku odcházet. Policisté nakonec muže vypátrali a zadrželi. Při prohlídce u něj poté policisté nalezli tři nože různých velikostí.

 Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.