Vykopl okno a vlezl do bytu své bývalé družky

Když ho bývalá družka nepustila do bytu dveřmi, vykopl okno a vlez dovnitř. Tam těhotnou ženu chytil pod krkem. Aby toho nebylo málo, posílal výhružné zprávy.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Teplic, kterého obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování.

Toho se měl dopustit na konci listopadu ve večerních hodinách, kdy se měl dožadovat vpuštění do bytu ke své bývalé družce. Podle policejní mluvčí Zuzany Týřové ho však měla odmítnout vpustit k sobě do bytu, s tím, že pokud neodejde, tak zavolá na policii. Muž měl vykopnout okno přízemního bytu a vniknout dovnitř. Zde měl chytit ženu pod krkem s výčitkami ohledně jejich rozchodu a poté z místa utéct pryč. „Ženě měl dále posílat výhružné zprávy, ve kterých jí vyhrožoval fyzickým ublížením, stejně jako jejímu novému partnerovi. Tímto jednáním v nich vzbudil důvodnou obavu o jejich zdraví a život,“ upřesnila mluvčí.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se takového jednání dopustil na těhotné ženě.