Město Františkovy Lázně se opět zapojí do celorepublikové akce Ukliďme Česko

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Františkovy Lázně se k této akci připojují. A to nejen na jeden den, ale pomoci můžete až do 19. září.

Ilustrační foto: A.Gepp

Osvětový ekologický projekt, který pořádá spolek Ukliďme Česko, existuje v České republice od roku 2014. Rostoucí tendence počtu účastníků projektu zbrzdila v loňském roce epidemiologická situace, přesto se během loňského roku uklidilo v Čechách kolem 300 tun odpadu pocházejícího z nelegálních skládek a odpadu ve městech a v přírodě. Ve Františkových Lázních se spojilo Město Františkovy Lázně, lékárny Bonate, společnost AVE, MKS, Destinační a informační agentura z. ú. Pytle pro úklid si mohou zájemci vyzvednout zdarma v Turistickém infocentru Františkovy Lázně (Máchova 8) a na multifukčním hřišti v Čapím bistru. Úklid bude probíhat individuálně a zapojit se může úplně každý.

Hlavní úklidový den je v září stanoven na sobotu 18. září. Účastníci projektu mohou vyrazit v souladu s aktuálními epidemickými nařízeními do města, parku a bezprostředního okolí sbírat odpadky a ulevit tak životnímu prostředí zejména od všudypřítomných odhozených roušek a respirátorů. Ve Františkových Lázních budou kontejnery umístěny u Turistického infocentra, Multifunkčního hřiště (skatepark) a u Minizoo na Americe, a to do 19. září. V Infocentru pro Vás připravili trasu, která si zaslouží pozornost. Aby to nebylo jen o úklidu, připravili pro účastníky tipy, co na trase zajímavého vidět.