Zemětřesení udeřilo na Chebsku znovu. Vzniklo v jiné oblasti než na jaře 

Chebsko zasáhlo ve čtvrtek ráno po šesté hodině ranní další zemětřesení. Tím, že mnoho lidí vstávalo do práce, pocítili ho. Popisují ho jako zadunění a otřes. Podle odborníků nejde říct, zda přijdou další otřesy, ale je to možné.
 
https://www.erdbeben-in-bayern.de/
„Dnes 5. srpna v 6:03 SELČ došlo v západních Čechách k zemětřesení s magnitudem 2,9. K zemětřesení došlo na jižním okraji zlomové zóny, a to mezi Milhostovem a Kaceřovem v hloubce necelých 9 km. Tento otřes s magnitudem 2,9 není doprovázen sérií dalších otřesů zemětřesného roje, jak tomu v této oblasti často bývá,“ uvedla seismoložka Jana Doubravová z Akademie věd České republiky v Praze. 
 
Jestli přijde silnější otřes v následujících dnech se nedá vyloučit. „Přesně predikovat, jestli dojde k dalšímu silnějšímu zemětřesení, není v tuto chvíli možné. Může se nový otřes objevit, ale také nemusí. Například v roce 2014 tomu tak bylo v květnu, že byl první otřes a po něm druhý silnější otřes. Pak ale bylo ještě jedno zemětřesení tuším, že v červenci, a tam byl jen jeden otřes a nastal klid. Toto zemětřesení, které bylo cítit dnes, je podobné tomu z roku 2014,“ okomentoval seismolog Josef Horálek. 
VID