Na Seebergu připomněli Chebsko za časů Jiřího z Poděbrad

Na Seebergu připomněli o uplynulém víkendu Chebsko za časů Jiřího z Poděbrad. Nechyběl ani tradiční jarmark. Průvodcem návštěvníků byl Kašpar Juncker.

Více fotografií z akce zde

Brána hradu se pro návštěvníky otevřela v sobotu 17. července hned ráno. Přítomní si v krátkých ukázkách připomněli, jak se žilo na Chebsku za dob Jiřího z Poděbrad.

Více fotografií z akce zde

Jako první byla přichystána ukázka příjezdu hradního pána Kašpara Junckera, po které následoval výcvik hradní stráže. „Přichystáno bylo také přivítání Jiřího z Poděbrad i audience Johanky z Rožmitálu. Program doplňovala dobová hudba souborů Holba a Elthin. Plzeňský soubor Landfrýd se postaral o autentickou středověkou zábavu. Po celou dobu trvání mohli návštěvníci nakouknout pod ruce šikovným řemeslníkům nebo nakoupit stylové výrobky na jarmarku,“ uvedla pedagožka františkolázeňského muzea Petra Polívková.

Více fotografií z akce zde

Ten, kdo historický jarmark na Seebergu nestihl, bude mít brzy možnost užít si další zajímavou akci na hradě. „V kalendáři si zakroužkujte sobotu 21. srpna, kdy se uskuteční Seeberský festival vína – Wine & Food. Od 10 hodin tu na Vás bude čekat pestrá nabídka vín od tuzemských i zahraničních vinařů, nebo dovozců vín. Po celý den bude k dobré náladě přispívat bohatý doprovodný program,“ informovala Petra Polívková.