V Mariánských Lázních to žilo karnevalem

Jedna z prvních velkých mariánskolázeňských akcí po „koronavirové“ době se uskutečnila o uplynulém víkendu. Konal se zde první ročník Lázeňského karnevalu na ulici.

Více fotografií z akce zde

O víkendu ve dnech 26. a 27. června se uskutečnil Lázeňský karneval na ulici. Vítáni byli po celou dobu konání slavnosti malí i velcí obyvatelé a přátelé Mariánských Lázní ve veselých karnevalových kostýmech. Také gurmáni si přišli na své. Na výběr měli například z asijských a mexických specialit. K dostání byly také pravé americké lívance, ale nechyběla ani česká klasika.

Více fotografií z akce zde

Akce začala v sobotu průvodem karnevalových masek za doprovodu Dechového orchestru mladých s mažoretkami, který byl doprovázen hlídkou Městské policie. Cíl průvodu byl u Karolínina pramene.

„Byla to pro nás první velká akce, které jsme se mohli zúčastnit,“ uvedla Jana Dvořáková z Plzně. „Přijeli jsme se kouknout, ale příští rok už vyrazíme v karnevalových kostýmech,“

Více fotografií z akce zde

„Karneval na ulici jsem uspořádala jako alternativu za letošní oslavu Masopustu, kterou letos v únoru nebylo možné uspořádat. Nyní zůstává otázkou, kterou z těchto akcí v následujícím roce uspořádat, neboť obě dvě byly ve svém prvním ročníku (Masopust roku 2019) bohatě navštívené,“ uvedla organizátorka Eva Koreisová.

Více fotografií z akce zde

V sobotu odpoledne si mohli návštěvníci vyslechnout koncert ZSO společně s žáky hudební školy Aš. Ani na nejmenší účastníky organizátoři nezapomněli, přichystali pro ně pohádku od pouličního divadýlka. Pak přišel na řadu koncert seskupení Blue Caravan.

„Po celou dobu konání festivalu byl v oblasti parku u Zpívající fontány pro návštěvníky připraven pestrý jarmark se stylovým dárkovými zbožím ze všech koutů naší země. Nabídku tradičních českých pouťových pochoutek doplnili pořadatelé například o nabídku pochoutek vietnamského fresh bistra, mexických specialit, baru s vybranými koktejly, nebo pivních speciálů,“ sdělila Eva Koreisová.

Více fotografií z akce zde