Mezinárodní den jógy: Nadechněte se v Mariánkách

U příležitosti Mezinárodního dne jógy pořádají v Mariánských Lázních The Art of Living Foundation a Spolek Švihák ukázkovou lekci jógy. Akce se uskuteční v pondělí 21. června 18 hodin v parku u Kolonády Ferdinandova pramene.

Foto: Archiv organizátorů

Jak nám vysvětlila paní Gabriela Voldřichová, právě před sedmi lety si vybrala Mariánské Lázně pro oslavu jógy, protože sem ráda pravidelně jezdila a byla okouzlena krásou přírody, unikátní atmosférou a čistým vzduchem.

Její lekce jógy se stala jednou z nejpopulárnějších akcí města pro jeho občany a turisty, které baví jóga a cvičení v nádherném a klidném prostředí. Na mezinárodní den jógy se milovníkům ásan dostane ukázkové hodiny Hatha jógy, včetně efektivních dechových technik. Celý program bude zakončen společnou meditací.

Foto: Archiv organizátorů

Letošní lekce bude více zaměřena na Pranayamu, tedy práci s dechem. Správné dýchání je nejen v józe, ale i v běžném životě, velice důležité. Když cvičíme v harmonii s naším dechem, dosáhneme lepšího průchodu energie v těle, což má i ozdravující účinek. Dechové techniky nám pomáhají tohoto efektu dosáhnout snadněji.

Foto: Archiv organizátorů

Již 40 let se v rámci Art Of Living pořádají Meditační a dechové workshopy, jež vyloženě cílí na práci s dechem. Tyto speciální dechové techniky používají určitý dechový rytmus pro odbourání nahromaděného stresu v těle. Když harmonizujeme dech, harmonizujeme všechny buňky v těle, což nám dodá neuvěřitelně blahodárnou energii a člověk se pak cítí dobře, je šťastnější a lépe funguje. Tyto kurzy nemají, až na malé zdravotní výjimky, žádné omezení. Od 18 let věku se jich mohou zúčastnit všichni zájemci. A doporučujeme je doslova všem.

Cvičení začne v 18.00 hodin a vstupné je zcela dobrovolné. Celý program bude zakončen společnou meditací. Poté si budou moci účastníci pochutnat na občerstvení zajištěné hotelem SwissHouse.