Více než 160 řidičů překročilo rychlost

Policisté se v minulém měsíci zaměřili na rychlost. Při měření  v obci i mimo ni dnech 24. a 28. května  překročilo více než 160 řidičů povolenou rychlost. Vzhledem ke zjištěnému počtu přestupků se policisté zaměří na tuto problematiku ve zvýšené míře i v nadcházejícím období.

„Sešlápnutí plynu za vidinou ušetřeného času bývá velmi riskantní,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. Ze získaných minut se může v rychlosti stát neštěstí, které končí bohužel s těmi nejvážnějšími následky. Ve snaze snížit počet těchto vážných dopravních nehod, se dopravní policisté v Karlovarském kraji zaměřili na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti vozidel v obci i mimo ni,“ sdělila.

Do této speciální kontroly bylo zapojeno téměř tři desítky policistů, kteří využili veškerou měřící techniku, kterou Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje disponuje.

„V pondělí 24. května bylo zjištěno překročení dovolené rychlosti jízdy u 95 řidičů a v průběhu pátečního dne jich bylo o 29 méně.  Za překročení stanovené rychlosti jízdy uložili policisté celkem 146 pokut a 15 řidičů oznámili příslušnému správnímu úřadu. Během speciální kontroly policisté nemuseli řešit žádný vážnější prohřešek,“ upřesnila mluvčí.