V chebské knihovně nabízejí zvukové knihy

Nevidomým, slabozrakým i všem dalším lidem s takovým typem postižení, které jim neumožňuje čtení tištěných knih, slouží zvukové knihy – speciální nahrávky titulů slavných spisovatelů většinou s hlasy známých herců a hereček. V chebské knihovně jsou jak pro místní, tak i občany dalších měst a obcí chebského okresu, a jejich využívání je bezplatné.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zvukové knihy si laik může plést s audioknihami (první jsou určeny výhradně výše uvedeným, druhé pak široké veřejnosti). Jejich speciální kolekce je přístupná pouze lidem s vadami zraku a obtížně čtoucím, tedy například  seniorům, kteří špatně čtou včetně obyvatel domovů pro seniory (stačí průkaz ZTP/P či doklad od lékaře) – tak, aby byla dodržena dotační pravidla platná pro zvukové knihovny v celé ČR.

Zvukovou knihovnu v Chebu je budována od roku 2002 ve spolupráci se Slepeckou knihovnou a tiskárnou K. E. Macana v Praze. Služba je zajišťována v přízemí hlavní budovy v úterý od 10 do 15 hodin, ale zájemcům rádi vyhoví i v jiných časech. Stačí se domluvit s půjčovnou pro dospělé na tel. 354 422 368 či přes e-mail zvukovka@knih-cheb.cz.