Agresor napadl nožem muže i ženu. Hrozí mu až deset let za mřížemi

Agresor chtěl řešit partnerský problém, zranil i muže, který se rozhodl bránit ženu. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi.

„V úterý dne 23. března tohoto roku po desáté hodině večerní měl dvaadvacetiletý muž pod vlivem alkoholu navštívit stejně starou ženu v jejím bytě v malé obci na Karlovarsku s úmyslem, řešit jejích partnerské problémy,“ uvedl policejní mluvčí Eva Valtová. „Bývalou přítelkyni zde našel s dalšími osobami a začal slovně urážet její devatenáctiletou kamarádku. Jeho agrese však měla vyvrcholit až ve fyzické napadení. S nožem, který držel v ruce, měl ženu zasáhnout do nohy a poté i napadnout muže, který se mu snažil zabránit v dalším napadání. Po chvíli se třiadvacetiletému muži podařilo útočníka povalit na zem a držet jej tak do příjezdu policejní hlídky. Při této potyčce jej měl pořezat na horní končetině,“ doplnila.

Policisté po příjezdu muže zadrželi a následně umístili do policejní cely. Dvě zraněné osoby byly následně převezeny Zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice.

 Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu a přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu.

 V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na tři roky až deset let.