Muži sebrali z cizího sklepa věci za 20 tisíc

Dva muži kradli ve sklepních prostorech. Sebrali na co přišli. Nepohrdli například pneumatikami, zesilovačem, sušákem nebo kávovarem. Majitel vyčíslil škodu na bezmála 20 tisíc korun. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání této dvojice, kterou obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Dvojice mužů ve věku 26 a 31 let měla na konci minulého roku opakovaně vniknout do sklepních prostor panelového domu v Horním Slavkově, kde měl starší z dvojice bydlet v pronajatém bytě. „Tam měli poničit vstupní dveře do nebytového prostoru a místnost prohledávat,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Nakonec se do místnosti dvojice několikrát vrátila a postupně odcizila téměř vše, co našla. Muži měli vzít například alu disky na osobní automobil, letní i zimní pneumatiky, zadní nápravu na vozidlo, zesilovač, kávovar, ale i třeba sušák na prádlo, maketu osvětlovací rakety či dětské hračky,“ doplnil

Dvojici hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.