Domov pro seniory na Spáleništi zateplí a doplní ho zimní zahradou

Domov pro seniory na Spáleništi prošel stavebními úpravami. Práce a úpravy se týkaly zejména zateplení všech venkovních stěn obou objektů a jejich střech. Jednalo se také o  vybudování nové terasy a zimní zahrady na střeše hospodářského objektu. Dále došlo k instalaci nových hromosvodů, i k výměně střešních ventilátorů, vstupních dveří a rozšíření dveří do jídelny. Pro přístup na zahradu bude nově sloužit bezbariérová rampa.       

Ilustrační foto

Náklady projektu „Energetická úspora Domova pro seniory “Spáleniště“ v Chebu“, který realizoval Karlovarský kraj, činí 18 milionů korun. Na financování byla poskytnuta dotace ve výši 5,2 milionu korun.

Domov pro seniory „Spáleniště“ poskytuje pobytové sociální služby pro seniory se sníženou soběstačností zejména z důvodu věku a zdravotního stavu. Objekt se skládá ze dvou budov, jedna slouží jako ubytovací, druhá je budovou hospodářskou. Ubytovací část už má nová plastová okna a plastové vstupní dveře. V hospodářské budově stavební firma také vyměnila okna a rozšířila dveře v jídelně, z nichž bude umožněn přístup na zahradu po nově vybudované bezbariérové rampě.     

Zdroj: KÚKK