Důvody čtvrtečních nehod? Namrzlá vozovka, nerespektování dopravního značení a rychlost

Namrzlá vozovka, nerespektování dopravního značení a rychlost, to byla nejčastější příčina nehod, které se staly ve čtvrtek 4. března.  V Karlovarském kraji bylo nahlášena desítka událostí.

„I přes příznivé odpolední teploty v uplynulých dnech se v ranních hodinách stále setkáváme s namrzlou vozovkou, na které zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy osmadvacetiletá řidička osobního auta,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. „Na silnici ve směru od Pstruží na Merklín při projíždění levotočivé zatáčky dostala smyk a následně narazila do svodidel. Vzniklá škoda byla odhadnuta na téměř 90 tisíc korun,“ sdělila. Policisté ženě za tento přestupek uložili na místě pokutu.

 O dvě hodiny později se stala dopravní nehoda v Chebu v ulici Dragounská, ke které vyjeli místní dopravní policisté. „Na tuto nehodu už však neměly vliv povětrnostní podmínky. Šestačtyřicetiletý řidič osobního auta na křižovatce s ulici Písečná neměl respektovat zde umístěné dopravní značení a vjet do křižovatky, kde do boku jeho vozidla narazil zde projíždějící automobil. Ten byl vlivem nárazu odhozen na oplocení domu, které bylo tímto poškozeno. Jeho řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen Záchrannou zdravotnickou službou do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo,“ uvedla mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 140 tisíc korun. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

 Sokolovští dopravní policisté vyjížděli k dopravní nehodě po čtvrté hodině odpolední do Habartova. „Pětačtyřicetiletá řidička osobního vozidla při jízdě po silnici od obce Lítov směrem do Habartova zřejmě nejela takovou rychlostí, aby byla schopna zastavit své vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled. Na uvedené komunikaci narazila do dalšího auta, které jelo ve stejném směru a jehož řidička měla snížit rychlost jízdy z důvodu odbočujícího vozidla. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky vozidla Škoda, která byla převezena na ošetření do nemocnice,“ doplnila Eva Valtová. Celková způsobená škoda byla odhadnuta na téměř 150 tisíc korun.  Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

Alkohol byl u všech řidičů vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou.