Kradli v rekonstruovaném domě. Odnesli si věci za 13 tisíc

Věci za přibližně 13 tisíc korun si odnesli dva muži z jedno z chebských domů. Do objektu se dostali po rozbití vstupních dveří. Jednatřicetiletý muž, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. Trestní stíhání třiatřicetiletého muže probíhá na svobodě.

 V první polovině října minulého roku měla dvojice mužů poničit vstupní dveře a vniknout do domu v Chebu. „Dům měla dvojice poté prohledat a odcizit z něj řadu věcí. Vzít měli tablet, holící strojek, peněženku s platební kartou či svazek klíčů,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Odcizeným klíčem si měli následně otevřít vstupní dveře do další části domu, která byla zrovna v rekonstrukci. Z té měli odcizit například elektrické sbíjecí kladivo, vrtačky a drobné ruční nářadí. Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit škodu přibližně 13 tisíc korun,“ upřesnil.

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání těchto dvou mužů, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nyní dvojici v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.