Do převozu pacientů se zapojila také velkokapacitní sanita Fénix

Kolona sanitek přijela v pátek 5. února před polednem na pomoc do chebské i sokolovské nemocnice, které se potýkají s enormním náporem covid pozitivních pacientů. Na pomoc byl povolán také velkokapacitní sanitní vůz Fénix pro dvanáct lidí. Dohromady bylo transportováno z obou nemocnic pětadvacet nemocných, které sanitky převezly do zdravotnických zařízení ve Středočeském i Západočeském kraji.

„Z chebské nemocnice bylo převezeno patnáct a ze sokolovské deset pacientů. Jednalo se o pacienty se středně těžkým průběhem. Situace se vyvinula ve čtvrtek 4. února, kdy do chebské nemocnice přibylo dvacet nemocných. Proto byl ještě večer domluven hromadný transport,“ uvedl mluvčí KKN Vladislav Podracký.

*Transport pacientů probíhá na základě rozhodnutí národního koordinátora intenzivní péče a Centrálního řídícího týmu. Kolonu záchranářských vozů doprovází pro zajištění hladkého průjezdu policisté z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Všichni pacienti z Chebu budou převezeni do pražských nemocnic, konkrétně do Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Bulovka, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Ústřední vojenské nemocnice a Nemocnice Na Homolce.

Pacienti ze Sokolova budou transportováni do nemocnic v Klatovech, v Berouně a v Plzni.

*Zdroj: ZZS HMP

Poskytnout pomoc jsou připraveny také dva vrtulníky, které kvůli této situaci mohou létat i v noci. Pokud některá z nemocnic vznese požadavek na transport, jsou připraveny kdykoliv  pomoci.