Nemocnice volá o pomoc. Ministr Blatný přijede situaci zhodnotit

V chebské nemocnici, která se potýká již několik měsíců s velkým množstvím pacientů s Covid-19, se stav stále nelepší. Podle primáře Adamce dochází k selekci pacientů. Situace je velmi vážná. Byl také vznesen požadavek na transport některých pacientů do nemocnic v sousedním Německu. Ve čtvrtek 4. února proto přijede na pracovní návštěvu ministr zdravotnictví Blatný, kterého doprovodí hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Ministr přijede do chebské nemocnice stav zhodnotit, nejedná se tedy prý o kontrolu, jak se v minulých dnech rozšířilo na sociálních sítích. „Cheb ministr zdravotnictví Doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D., který se v doprovodu hejtmana Karlovarského kraje Ing. Petra Kulhánka seznámí se situací v chebské nemocnici, jež se potýká s hraniční kapacitou intenzivní péče především o pacienty s COVID-19,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková

„Připravujeme pro zítřejší jednání materiály, které bychom chtěli předat nebo ukázat na dokreslení vážnosti situace, která v nemocnici v Chebu je,“ sdělil mluvčí KKN Vladislav Podracký.

Podle primáře chebského interního oddělení Stanislava Adamce se situace v chebské nemocnici za poslední 2 týdny, přes snahu převážet covidové pacienty do jiných nemocnic v České republice, nijak nezlepšila. Počet nově přijatých pacientů s nemocí COVID-19, kteří vyžadují intenzivní péči, je stále velmi vysoký, zatímco zdravotnický personál byl posílen minimálně. Lékaři i zdravotní sestry jsou už v podstatě za hranou svých fyzických i psychických sil.