Policisté dopadli pachatele loupežného přepadení. Hrozí mu až deset let ve vězení

První svátek vánoční strávili sokolovští kriminalisté šetřením loupežného přepadení (více o případu zde), ke kterému došlo v pátek 25. prosince na jedné ze sokolovských benzínek.  Jejich usilovná práce se vyplatila. V ten samý den byl pachatel zadržen.

„Po převezení na policejní oddělení zahájili kriminalisté trestní stíhání 31letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Kriminalisté během dnešního dne podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí si obviněný muž prozatím počká v policejní cele,“ upřesnila. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Pachatel vstoupil v pátek 25. prosince do prostoru benzinové čerpací stanice maskovaný muž, který přešel k pokladnám a s namířenou krátkou střelnou zbraní požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Poté, co mu pokladní vydala finanční hotovost několik tisíc korun, z místa činu odešel.