Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo vážně zraněn

Nepříznivé počasí zřejmě stálo za nehodou, která se stala v sobotu 21. listopadu ráno, nedaleko Drmoulu. U události nedošlo naštěstí k vážnějšímu zranění. Škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 140 tisíc korun.

„K té mělo dojít tak, že pětadvacetiletý řidič nákladního automobilu, který jel ve směru od obce Trstěnice na Chodovou Planou, zřejmě před křižovatkou nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám a na namrzlé vozovce nebyl schopen včas zastavit vozidlo,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně vjel na křižovatce na hlavní pozemní komunikaci, kde se střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem značky Škoda. Po střetu byla obě vozidla odhozena na levou krajnici pozemní komunikace,“ doplnil s tím, že při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění třiačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

 Prevence:

Jízdu mohou v tomto zimním období řidičům na mnohých místech komplikovat nejen husté mlhy snižující viditelnost, ale také ranní mrazíky či husté sněžení. Namrzlá komunikace může řidičům znepříjemnit jízdu zejména na rychle namrzajících místech, kterými mohou být například mosty a přemostění nebo silnice v blízkosti vod či lesů. Řidiči by měli svou rychlost přizpůsobit aktuálnímu stavu vozovky a dodržovat dostatečnou bezpečnostní vzdálenost od vozidla jedoucího před nimi. Dále by měl každý řidič myslet na rychlost svého vozidla, neboť smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má náležitý rozhled.

 I nadále platí, že v období od 1. listopadu do 31. března je nutnost mít na vozidlech zimní pneumatiky, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze-li to vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat.

Nenechte se tedy zmást výkyvy počasí a dbejte na svou bezpečnost.