Pokud bezpečnostní situace dovolí, mariánskolázeňské Vánoční trhy budou

Pokud bezpečnostní situace dovolí, mariánskolázeňské Vánoční trhy proběhnou letos na dvou místech. Jedním bude jako tradičně prostor hlavní kolonády a druhým oblast městské tržnice.

Ve dnech od 5. do 20. prosince, případně až do 30. prosince bude pořádán v oblasti Městské tržnice mini trh pod názvem Mikulášský pavilón. „Zahájen by měl být Mikulášskou nadílkou pro nejmenší obyvatele Mariánských Lázní. Nadílka proběhne za aktuálně platných bezpečnostních opatření, hygienicky a bezpečně,“ uvedla pořadatelka Eva Koreisová.

Druhý trh bude  jako již tradičně v prostoru Hlavní kolonády a je možné, že se rozprostře ještě do většího prostoru v souladu s aktuálně platnými opatřeními. Zda bude doprovázen kulturními vystoupeními bude známo později. Otevřen by měl být v neděli dne 6. prosince ve spojení s rozsvěcením Vánočního stromu a dále ve dvou sledujících víkendech 12. a 13. 12. a 19. a 20. 12.

Přípravy pokračují i přes to, že zatím není známo za jakých opatření nebo zda vůbec je bude možno uspořádat. Pořadatelka, Eva Koreisová z Mariánských Lázní počítá s několika variantami provedení, tak aby bylo pro všechny zúčastněné vše hygienické a bezpečně. „Všechny akce, které pořádám se svým týmem se snažím obohatit  nějakou zajímavostí, aby byla pro návštěvníky poutavá. Tentokrát je v plánu trh ve stylu první republiky. Návštěvníci tak mohou očekávat alespoň několik střípků atmosféry této doby. Jenže to není vše. Tentokrát budou vyzváni také návštěvníci, aby trhy navštívili v kostýmech z té doby, tedy prvorepublikovém oděvu měšťana Mariánských Lázní,“ uvedla pořadatelka. Pořadatelka doufá, že tato výzva obyvatele a přátele města osloví, a že se k ní připojí.