Muže napadl, pak odjel na jeho kole

U obchodního domu v Chebu měl devětadvacetiletý muž napadnout cyklistu. Napřed mu začal nadávat, pak mlátit pěstmi, nakonec odjel na jeho kole. Napadený skončil na ošetření v nemocnici. V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

 V sobotu 31. října letošního roku měl obviněný u jednoho z chebských obchodních domů oslovit na kole projíždějícího dvaatřicetiletého muže, kterého od vidění znal. „Měl se s ním dát do řeči a po chvíli mu zničehonic začít vulgárně nadávat,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně ho měl fyzicky napadnout několika ranami pěstí do oblasti hlavy a přitom mu bránit, aby z místa na kole odjel. Po chvíli se měli muži začít o jízdní kolo přetahovat. Obviněný měl muži vyhrožovat a požadovat, aby mu kolo vydal. Dvaatřicetiletý muž měl po přetahování upadnout na zem a toho měl obviněný využít, nasednout na kolo a z místa okamžitě ujet,“ dodal. Poškozený byl po tomto incidentu ošetřen v nemocnici.

 Devětadvacetiletého muže policisté o několik minut později zadrželi. Po provedených úkonech byl na základě pokynu státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Chebu propuštěn ze zadržení a jeho vyšetřování tak probíhá na svobodě.