Muž se vloupal do sklepů, na balkóny i na půdu. Hrozí mu až tři roky

Karlovarští policisté zadrželi zloděje, který se nejméně v pěti případech dopustil krádeže vloupáním. Kradl ve sklepě, na balkonech, půdě i před dveřmi bytů. V případě prokázání viny tak hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

„V polovině srpna měl obviněný muž vniknout do sklepa domu v Karlových Varech, odkud odcizil rybářské pruty,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Další krádeže se měl dopustit v druhé polovině září. Nejprve měl vniknout na volně přístupný balkón, ze kterého odcizil koloběžku a obuv. To mu však zřejmě nestačilo a tak v krádeži pokračoval. Po vniknutí do panelového domu otevřel nezajištěné balkonové dveře a z balkonu odcizil peněženku s finanční hotovostí šest tisíc korun a s platebními kartami. Z dvou z nich měl následně provést několik neoprávněných výběrů na různých místech v Karlových Varech, přičemž se mu podařilo vybrat z každé přes dva tisíce korun,“ uvedl.

O pár dni později měl v nočních hodinách po rozbití dveří vniknout do dalšího domu. „Zde byl však po prohledání prostor vyrušen. I tak ale rozbitím dveří způsobil škodu kolem 12 tisíc korun. V posledním případě měl ve večerních hodinách vniknout do jiného domu v Karlových Varech a před dveřmi bytu odcizit obuv. Jeho cesta pokračovala na půdu, kde měl odcizit různé věci. Policisté zloděje zadrželi a část odcizených věcí se podařilo vrátit jejich majitelům,“ doplnila mluvčí. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 37 tisíc korun.