#hudBADoulic! K poctě Elle Fitzgerald zazpívá Elena Sonenshine

U Františkova pramene zazní jazz . Posluchači vyslechnou nezapomenutelný koncert k poctě Elly Fitzgerald v podání mistryně skatu a klasického jazzu Eleny Sonenshine. Začátek akce je naplánován na sobotu 4. července od 19 hodin.

Elena SonenshineZpěvačka, aranžérka, textařka, skladatelka. Narozená v Brně, po absolvování gymnázia přesídlila do Prahy, kde vystudovala nejdříve školu sociálně právní a poté pokračovala ve studiích na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Elenino působení na poli moderního jazzu se odvíjí od roku 1992, kdy začala vystupovat v pražských jazzových klubech jako hostující zpěvačka s různými trii a kvartety. Brzy si však založila vlastní kapelu nazvanou Jocose Jazz v nástrojovém obsazení kytara, vibrafon / piano, kontrabas a bicí. Tato skupina hraje především vlastní skladby, proložené klasickými standardy v originálních aranžích, a jazzové verze lidových písní.

V České republice nahrála písničky s Big bandem Felixe Slováčka, poslala je do bostonské university Berklee College of Music, kde Elena získala stipendium ke studiu hudby a zpěvu. Tam pobírala také soukromé hodiny u Boba Stoloffa, který působil v kvartetu s Bobby McFerrinem.

Elenino CD You Go to My Head hrála americká rádia a 4 týdny se drželo mezi 50 nejhranějšími jazzovými CD v celých USA. S písničkou You and the night and the music dokonce vytlačila na několik týdnů z hitparád Dianu Krall. V České republice poté vystupovala např. v rámci série Jazz na hradě. Koncertovala také v rámci festivalu Pražské jaro.