Vykradli zaparkované vozidlo. Policisté oba zloděje během několika hodin zadrželi

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou místních mužů ve věku čtyřiadvaceti a sedmadvaceti let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Muži si vyhlédli  auto, ze kterého sebrali věci za 45 tisíc korun. Naštěstí policisté oba lapky brzy vypátrali a věci byly vráceny majiteli. Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

„Dvojice měla v neděli 10. května letošního roku přijít v pozdních nočních hodinách k vozidlu, které bylo zaparkováno před panelovým domem v Chebu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Starší z mužů měl poničit jedno z okének a následně vniknout do automobilu. Jeho komplic měl mezitím postávat o pár metrů dále a hlídat, jestli někdo nejde. Následně mu měl muž z vozidla podat například kufr na nářadí, aku vrtací šroubovák, přímočarou pilu a poté z místa odešli. Odcizené věci si měli uschovat v ulici o několik set metrů dále a po chvíli se k vozidlu opět vrátit. Tentokrát z něho měli odcizit přes desítku rybářských prutů a další drobné rybářské vybavení,“ sdělil.

Po oznámení, že ze zaparkovaného vozidla bylo odcizeno několik věcí, se policisté případem začali okamžitě zabývat. Po provedených šetřeních a zhlédnutí kamerových záznamů policisté okamžitě věděli na základě místní znalosti, o koho se jedná. Oba muže tak během několika hodin vypátrali a zadrželi.

Chebští kriminalisté na dvojici mužů podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí na jejich vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si počkají v policejní cele.