Přišli o věci, které nechali v autě

Několikaletý trest hrozí muži a ženě, kteří si z cizího auta odnesli peníze, platební karty a doklady. Tím majitelům způsobili kromě škody i velké starosti. Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání ženy a muže ve věku 30 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Takového jednání se měli dopustit v polovině října minulého roku v Chebu. „Ve večerních hodinách měla obviněná žena ze zaparkovaného automobilu odcizit dámskou a pánskou peněženku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „V té měl poškozený pár finanční hotovost, osobní doklady a platební karty. Obviněný muž měl poté z vozidla odcizit ještě další věci, které zde měli majitelé uschované. S odcizenými platebními kartami měli následně provést několik neoprávněných plateb,“ informovala. Svým jednáním tak způsobili celkovou škodu ve výši kolem 11 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněně ženě trest odnětí svobody až na dva roky. Obviněný muž v si v případě prokázání viny může ve vězení posedět až tři roky, neboť byl za takový čin již v minulosti odsouzen.

Prevence:

Kromě řádně zabezpečeného vozidla, by mělo být základním pravidlem každého řidiče, aby před opuštěním automobilu zkontroloval, zda v něm neponechal nic cenného, co by mohl zloděj odcizit. Neponechávejte v automobilu nic ani při krátkém odchodu do nákupního centra. Každý předmět viditelně umístěný ve vozidle působí na pachatele jako magnet a vozidlo pak nemusí ochránit ani to, že je zaparkováno na frekventovaném a dobře osvětleném místě. Auto není trezor a zloděj si bohužel nabídnutou šanci nenechá ujít.