Vojáci přijeli pomáhat do mariánskolázeňské nemocnice

Karlovarský kraj požádal kvůli situaci se šířící se nákazou koronavirem mezi pacienty a pracovníky v Nemocnici Mariánské Lázně Ústřední krizový štáb o vyčlenění vojáků na pomoc nejen v sociálních službách, ale i ve zdravotnictví.

Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje

„Již včera jsem o tomto jednal s premiérem Andrejem Babišem, s ministry zdravotnictví a obrany. Díky tomu vláda ještě během svého včerejšího zasedání schválila rozšíření pomoci armády i ve zdravotnických zařízeních, za což jí za náš kraj velmi děkuji,“ sdělil hejtman Petr Kubis.

Vojáci by měli v příštích dnech pomoci přímo v provozu mariánskolázeňské nemocnice například při dezinfekci prostor a při dalších pracích do doby, než se zaměstnanci vrátí z izolace a z karantény. „S vedením Nemocnice Mariánské Lázně jsme stále v kontaktu, včera jsme zařízení zavezli ochrannými prostředky. Na místě se navíc byli podívat primářka urgentního příjmu – Emergency karlovarské nemocnice Dagmar Märzová spolu s krajským náměstkem Martinem Hurajčíkem, aby posoudili situaci a bylo možné nastavit přibližné počty vojáků, které zařízení bude potřebovat,“ doplnil hejtman.

Zdroj: KKÚ