Jeden sedl za volant s třemi promile, druhý řídil zfetovaný

Až na rok by mohl jít do vězení sedmadvacetiletý cizinec, který řídil auto s třemi promile. Čtyřicetiletý muž by mohl prožít až tři roky za mřížemi, sedl do auta zfetovaný.

Chebští policisté  zastavili v neděli 5. dubna letošního roku těsně po poledni poblíž benzinové čerpací stanice v Chebu osobní automobil, který řídil sedmadvacetiletý cizinec. „Při silniční kontrole se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,10 a 3,14 promile. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a převezli ho na obvodní oddělení, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 Na Karlovarsku měl na konci letošního února řídit čtyřicetiletý muž pod vlivem drog. „Toho zastavili policisté z obvodního oddělení Bečov nad Teplou v dopoledních hodinách. Muž byl policisty vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin. Muži byl z tohoto důvodu zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ sdělil mluvčí.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a čtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.