Karlovarský kraj poskytne respirátory a roušky onkologickým ambulancím pro jejich pacienty

Karlovarský kraj rozdělí ochranné prostředky kromě jiných i onkologickým ambulancím v regionu a onkologickému oddělení chebské nemocnice pro pacienty, jejichž stav je většinou vážný.

Foto: Ilustrační

„Celkem rozdělíme třem onkologickým pracovištím a onkologickému oddělení chebské nemocnice 3050 respirátorů a 4 tisíce roušek. Chceme tak přispět k tomu, abychom chránili pacienty, kteří se léčí s onkologickým onemocněním a každá i lehčí nákaza může mít velmi vážné důsledky pro jejich zdravotní stav,“ uvedl hejtman Petr Kubis a dodal, že se v tomto případě nejedná o dodávku ochranných prostředků od státu, ale o pomůcky, které kraj zakoupil navíc. Lékaři by je pacientům měli rozdat podle potřebnosti.

„Je povinností každé civilizované společnosti se postarat o ty nejzranitelnější skupiny obyvatel. Kromě toho, že se kraj snaží o preventivní opatření v pobytových zařízeních sociálních služeb a ochranné prostředky posílá i do léčeben dlouhodobě nemocných, tedy zejména seniorům, chce tímto způsobem pomoci také onkologicky nemocným lidem,“ dodal krajský radní Jan Bureš.

Ochranné prostředky dostanou tato onkologická pracoviště:

HematoCentrum s.r.o., Karlovy Vary – 650 ks respirátorů a 1000 ks roušek

Medifi ambulance s.r.o., Sokolov – 800 ks respirátorů a 1000 ks roušek

Onkologická ambulance s.r.o., Karlovy Vary – 800 ks respirátorů a 1000 ks roušek

Nemocnice Cheb (obor klinická onkologie) – 800 ks respirátorů, 1000 ks roušek

Zdroj: KÚKK