Doručovatel si nechal peníze za zásilky. Čerpadlář si bral na benzínce zboží

Až na pět let by mohli jít do vězení dva muži, který způsobili škodu svým zaměstnavatelům. Dvaadvacetiletý doručovatel z Chebu si nechával několik měsíců peníze, které adresáti zaplatili za dobírku. Druhý muž pracoval na jedné z čerpacích stanic. Toho nenechalo chladným zboží, které si bral a nezaplatil.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku dvaadvacet a osmadvacet let, které obvinili ze spáchání přečinu zpronevěra.

První případ, který kriminalisté řeší, se týká dvaadvacetiletého muže z Chebu. „Ten se měl takového trestného činu dopustit v období od dubna do května letošního roku jako doručovatel zásilek u jedné přepravní společnosti. Muž měl v uvedeném období ve více jak 20 případech doručit adresátům zásilky, za které od nich převzal dobírkovou částku. Získané finanční prostředky si měl poté ponechat pro vlastní potřebu,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu ve výši kolem 85 tisíc korun.

Obdobného protiprávního jednání se dopustil i starší obviněný muž. „Jako obsluha čerpací stanice si měl od prosince roku 2018 do února 2019 neoprávněně při výkonu svého zaměstnání postupně přisvojit různé zboží určené k prodeji. Jednalo se například o dálniční známky, tabákové výrobky, alkohol nebo o různé potraviny,“ upřesnila mluvčí. Provozovateli způsobil škodu v celkové výši kolem 86 tisíc korun.